Mobilen är en av våra viktigaste ägodelar och under en resa får den naturligtvis inte gå sönder. Samtidigt gör vi många saker under en resa som utsätter både mobilen, surfplattan och datorn för både stötar, krossade skärmar och stölder. Med rätt åtgärder kan du förebygga många problem.

Skaffa ett bra skal till din mobil

Om du inte redan har ett skal till din mobil ska du skaffa det, både för vardag och resor. Det gäller särskilt om du har en nyare Iphone, ett stöldbegärligt objekt. Det är roligt att ha en ny och snygg mobil, men när vi reser ska vi inte alltid flasha med våra ägodelar. Ett bra skal, oavsett märke, kan hjälpa dig att både skydda mobilen när du råkar tappa den i marken, men också från att ficktjuvar ser vilken slags mobil som du äger. Du har en riktigt bra mobil, kan ta fantastiska filmer och bilder. Samtidigt har du ett skal som gör att andra människor inte omgående kan se vilken slags mobil du har. Att mobilen går sönder eller blir stulen på en resa är problematiskt och kan nästan förstöra resan. Gå in på Teknikdelar och köp ditt Iphone 12 Pro skal eller skal till din Samsung, Sony eller Lenovo. Du hittar skal och tillbehör till alla kända märken hos Teknikdelar.

Skydda din surfplatta

Det är många av oss som också tar med surfplattan på resan. Den kan både användas som dator, för att redigera filmer och bilder, och naturligtvis för att streama filmer. Du bör köpa ett skydd till din surfplatta eftersom den kommer att leva ett lite farligare liv under en resa än till vardags. Du sitter med den i knät på tåget, bussen och flyget. Det kan skaka och den råkar trilla i golvet. Ett annat hot mot surfplattan är ju att du kan behöva springa med den. Att det skumpar massa i väskan eller att din väska råkar slå i något när du har bråttom till gaten eller tåget. Det är också smart att köpa en extra laddare, ifall du skulle råka glömma en laddare i väggen på ett kafé eller hotellrummet.

Skydda din dator

Det är inte alla som tar med sig datorn på resan. I så fall är det klokt att använda en riktig datorväska. Det finns många bra datorryggsäckar som du kan kombinera som både ryggsäck och datorväska. Din dator ska bo i en vadderad datorväska. Gärna en väska som har ett vattenavstötande material, ifall det regnar. Som alternativ kan du skydda din dator och surfplatta genom att lägga dem i plastpåsar i din väska om det är dåligt väder. Så att du skyddar tekniken från kortslutning. Du ska också ha datorn och surfplattan i ditt handbagage på flyget, så är de tryggare än om de ligger i din incheckade resväska.