Det finns två saker som många av oss verkligen älskar, men som samtidigt kan kosta mycket pengar. Det första och mest självklara är att resa och det andra är att göra om i hemmet.

Att resa i väg till ett varmt land eller en stor stad gör susen för själen och man kan verkligen koppla av och släppa alla måsten som vanligtvis annars finns i vardagen. Å andra sidan kan förnyelse i hemmet skapa en skön och avslappnande känsla samtidigt som man mår bra och blir piggare av lite nya projekt där hemma.

Två flugor i en smäll?

När man har byggarbetare hemma så är det väldigt påträngande och socialt svårt. Ska man prata med dem? Ska man bjuda på något? Ska man låta dem vara? Man blir ju dessutom väldigt begränsad i sitt eget hem. I vissa fall kanske man inte kan använda ett rum på några veckor eller så är det toaletten som inte kan användas vid en renovering av badrummet. Det ställer till stora problem i vardagen och man vill helst inte vara hemma, och man vill inte heller springa in till grannarna och låna toaletten flera gånger om dagen.. Så varför då inte passa på att åka i väg på en resa samtidigt som byggarbetarna gör allt klart där hemma. Införskaffa material från Rörfokus.se och lämna till byggarna och förklara hur tanken är att det ska bli och packa sedan väskan och slappna av i en storstad eller på en strand i ett varmt land. Rörfokus har mängder med stilar och man hittar garanterat något som passar in i hemmet till det bättre.

Coronapandemin ställer till det

Att resa under aktuella omständigheter kan dock vara svårt. Reglerna för inresa kan ändras snabbt och det gäller att vara förberedd på att allt kan hända. Vaccinpass är ett måste och i vissa lände kan det även krävas nyligen gjorda tester som visar på att man inte har något virus. Det kan ju därför vara klokt att vänta med resan och renoveringen tills det blir tryggare att resa och man kan vara säker på att resan verkligen blir av. Vill man trots allt tvunget resa utomlands under pandemin kan det vara klokt att välja bilen som färdsätt. Då slipper man köer och trängsel på flygplatser samtidigt som risken för att bli smittad minskar kraftigt. Dock bör man tänka på att inresereglerna i de olika länderna även gäller om man reser med bil.

Så se till att vara uppdaterad, följa alla restriktioner och att vara försiktig om du ska ut och resa. Detta gäller givetvis även i Sverige.