Om du ska ge dig ut och backpacka någonstans i världen är det väldigt viktigt att noga tänka igenom vad du ska packa ner i ryggsäcken. Du måste tänka på alla olika situationer som kan uppstå och vad som kan vara bra att ha i olika lägen. Det är bättre att packa lite av varje än att packa mycket av något och några få av andra saker.

En necessär

En necessär är väldigt bra att ha med eftersom hygien är så otroligt viktigt att hålla koll på. Speciellt på en lång resa där du inte alltid vet om du kommer ha tillgång till dusch eller inte. I din necessär bör du alltid se till att du har olika sorters mediciner såsom värktabletter, magsjukemedicin, nässpray, allergimedicin och liknande. Det är dessutom viktigt att du har med hygienartiklar så som tandborste och tandkräm, duschtvål, en Versace deo som luktar gott och kan dölja svettlukt, handkräm, body lotion, tandtråd och nagelsax. Det kan även vara bra att ha med plåster, bandage, kirurgtejp, skavsårsplåster och kompresser ifall någon olycka skulle vara framme.

Elektronik

Att ha med några elprylar är trots allt viktigt. Viktigast är en mobiltelefon så att du kan ringa efter hjälp om något skulle hända. För att hålla igång din telefon, och annan elektronik, när du inte alltid har tillgång till eluttag är det bra att ha en stark powerbank som klarar flera laddningar av en telefon på en laddning. Då har du alltid en backup ifall det skulle gå lång tid mellan tillgång till eluttag. Andra viktiga saker att ha med är en liten kamera så att du kan fota din resa. Helst ska den väga rätt lite och vara smidig så att den får plats i ryggsäcken utan att väga för mycket eller ta upp för mycket plats. Sedan kan du ta med flera minneskort ifall något skulle bli fullt. För underhållning kan det vara bra att ta med en liten laptop eller surfplatta för att kunna kolla videor, filmer eller serier då och då. Även en läsplatta kan vara bra att ha om du skulle bli uttråkad.

Kläder

När det gäller kläder är det bra att ha med några få plagg som kan tvättas då och då istället för att packa för mycket så att ryggsäcken blir tung och jobbig att släpa på. Försök välja ut några få varma plagg och några svalkande så att du är förberedd på olika klimat och temperaturer. Några par badkläder är alltid bra att ha och givetvis en del underkläder. Som tur är så är underkläder små och lätta vilket gör att du kan ta med fler eftersom det är de du behöver byta oftast. Ett par sköna skor att gå i är också att rekommendera.

Övrigt

Tips på annat smått och gott som kan vara bra att ha med i ryggsäcken är ett multiverktyg, en ficklampa eller solcellslykta, tvättmedel, diskmedel, engångsbestick, vattenflaskor, tändare, pass, plånbok, pengar, klocka, handduk, sovsäck, kylväska, toapapper, hänglås, penna, anteckningsbok, plastpåsar och dylikt. Du avgör själv vad du kan behöva ha med och vad du tycker är viktigt för dig. Planera efter var du ska åka och hur länge du ska vara borta.