När du ska ut och resa finns en del saker som du alltid bör ha med dig oavsett var i världen du ska åka. Det är givetvis upp till var och en vad man anser vara viktigt men det finns en del saker som du definitivt inte får glömma när du reser.

Mediciner du inte får glömma

När man är ute och reser vet man aldrig vad som kommer hända. Det är lätt hänt att man blir lite sjuk på grund av ändrat klimat eller mat man är ovan vid. I sin resväska bör man därför alltid ha ett litet medicinkit för att vara förberedd. I ditt kit bör du ha plåster, bandage, smärtstillande tabletter och Otrivin för att motverka förkylningar som ofta uppkommer när man byter klimat. Andra viktiga mediciner är medicin mot magsjuka, hudsalva och solskyddsfaktor. Kanske även ett litet första hjälpen-kit för nödsituationer.

Så packar du rätt

Det är vanligt att överpacka när man ska ut och resa. För att istället försöka skära ner på vad man tar med sig och för att packa så optimalt som möjligt bör du försöka ha i åtanke att enbart packa ner sådant som du garanterat kommer använda. Ta endast med kläder som du behöver och försök tänka på en outfit per dag och att du kan återanvända flera plagg. Det är dock viktigt att du får med värdehandlingar såsom pass och ID-kort när du är ute och reser. Du får heller inte glömma plånbok med både kontanter och kontokort ifall något av det inte skulle fungera någonstans så att du har båda alternativen. Det är även viktigt att du packar med en mobiltelefon så att du kan hålla kontakt med nära och kära hemma samtidigt som du även kan ringa efter hjälp om något skulle hända.

Viktigt att tänka på inför resan

Inför din resa måste du tänka på att anpassa dig efter var du ska resa. Ha koll på lagar och regler om du ska besöka ett nytt land eller ett nytt område så att du ser till att du inte råkar bryta mot någon lag eller regel som kan resultera i böter eller att du arresteras av lokal polis. Tänk också på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer när du ska resa.

Om du ska resa någonstans där du inte kan språket som talas är det rekommenderat att du försöker lära dig de vanligaste fraserna på språket som talas där och kanske även ta med ett lexikon. Dels ifall de du möter inte talar samma språk som du och för att visa att du respekterar dem som bor i landet och deras språk.