Det finns många väldigt fina och coola ställen att besöka i världen. Var du ska åka beror mycket på vad du vill ha ut av resan och vad du har för intressen. Dessutom erbjuder olika platser olika kombinationer av aktiviteter, upplevelser och kultur.

Är man till exempel intresserad av stränder, dykning och snorkling bör man åka till de ställen som erbjuder det bästa i den kategorin. I Europa är det nog Kanarieöarna eller öar i Medelhavet, så som Malta eller Korsika. I övriga världen är Egypten, Karibien, Australien och Sydostasien att rekommendera. Framförallt ska man fokusera på öar omringade av klart vatten, till exempel Bora Bora, Fiji och Bahamas.

Är man intresserad av att åka någonstans på vintern och uppleva fantastiska vinterlandskap skulle mitt tips vara att åka till Norra Finland, Kanada eller Island.

Har man ett intresse för vilda djur är det hetaste tipset att åka till Afrika och uppleva savannerna där med hundratals djur som strövar omkring fritt, framförallt Kenya, Tanzania och Sydafrika. Annars kan man även se många olika sorters djur i Central- och Sydamerika runt Amazonas regnskogar, vilket inte lika många andra turister från Europa känner till.