På vintern längtar en del bort från kylan, snön och mörkret. Men om man är villig att överse kylan och mörkret kan man få till helt fantastiska vintersemestrar i Sverige. Det finns så mycket fint att se i norra Sverige på vintern.

Först och främst har vi turen att ha väldigt många skidorter dit man kan åka för att åka skidor eller för att bara komma bort och mysa framför brasan medan man tittar ut på det sagolika vinterlandskapet utanför fönstret.

Man kan även här hyra bil och åka runt och upptäcka vad naturen har att erbjuda, kom dock ihåg att väglaget kan vara väldigt halt och att du då bör köra försiktigt.

Ett annat fenomen som är relativt vanligt förekommande uppe i norr på vinterhalvåret är norrsken. Om man har tur med vädret och med solen kan man få uppleva de fantastiska gröna slöjorna som dansar på den nattsvarta himlen. Vissa år har högre chans för norrsken än andra så det är bra om man kollar upp var i norrskenscykeln man befinner sig. Den plats som sägs vara bäst i Sverige för att se norrsken på är Abisko, då vädret ofta är klart där och det ligger tillräckligt mycket norrut för att träffas av norrskenet.