När många tänker semester tänker de ofta på semester utomlands med en pool och en paraplydrink. Många glömmer vilket fantastiskt vackert land vi faktiskt lever i, här i Sverige. Och det man inte ofta tänker på är att vi har så stor variation inom landet. Vi har vackra berg i norr, öppna och fria landskap i söder och trolsk skog där emellan.

Om man vill ut på resa är det mycket billigare att stanna i Sverige och bila runt eller ta tåget till någon plats man aldrig varit på tidigare.

På sommaren kan man åka upp i fjällen och vandra, uppleva äkta svensk orörd natur på nära håll med nära och kära. Det är ett perfekt sätt att umgås med familj, släkt och vänner i en neutral miljö där allt man har att förlita sig på är sig själv, varandra och naturen. Högst upp i norr kan man även få uppleva midnattssol, vilket är få förunnat i världen.

Det finns vandringsleder för alla åldrar, förmågor och intressen.

Ett annat resmål som är otroligt fint är Gotland på sommaren, det mesta man kan tänkas vilja ha finns på Gotland. Där finns vita stränder, blå laguner, fantastiska solnedgångar, småstadsliv, historia och arkitektur. Även vackra landskap och en närhet till allt som många andra ställen saknar. Om man bara har en bil eller är villig att ta bussen kan man ta sig över hela ön på bara några dagar. Det är även populärt att cykla runt ön på sommaren och endast ta med en ryggsäck med kläder, ett tält och lite mat så har man en fantastisk semester framför sig.