Drömmer du om att skapa en vacker trädgård full med blommor, grönsaker och andra växter? Då kan du inspireras av vackra trädgårdar och parker runtom i världen. Därefter kan du enkelt beställa de fröer som du behöver för att skapa din drömodling.

Beställ fröer på nätet

Först och främst är det viktigt att veta att du smidigt kan beställa olika sorters fröer och lökar på nätet. Du kan exempelvis beställa blomsterlökar hos Florea och få dem levererade hem. Hos Florea hittar du ett brett sortiment av olika sorters fröer och knölar. Du hittar även massor med inspiration och värdefulla tips om hur du bäst lyckas med planteringen. På hemsidan finns det en flik som kallas ”Odlingsskolan”. Där hittar du artiklar med tips, råd och massor av inspiration inom odling. Perfekt för dig som vill skapa din egen drömträdgård!

Besök inspirerande trädgårdar runtom i världen

När du är ute och reser bör du passa på att besöka olika trädgårdar för att få inspiration till din egen. Om du inte vill eller kan resa så kan du såklart hitta bilder och inspiration om nedanstående trädgårdar och parker online. Tips på trädgårdar att besöka:

  • Kew Gardens, även känd som Royal Botanic Gardens, 30 minuter utanför London är en av världens mest berömda botaniska trädgårdar. På 150 hektar finns över 40 000 olika växter.
  • Trädgårdarna i Versailles i utanför Paris. Det är en av de största och äldsta franska trädgårdarna i världen.
  • Kenrokuen Garden i Kanazawa i Japan. Det är en klassisk japansk trädgård med vackra räd, fontäner, hängbro, stenar och såklart ett tehus. Passar dig som vill få inspiration om hur olika sorters växter kan kombineras med stenar och trä detaljer.
  • Rosendals Trädgård på Djurgården i Stockholm. Här finns massor med fina blommor, flera växthus och ett café. Rosendals Trädgård fokuserar på biodynamisk odling. Passar dig som inte vill resa utomlands.

Lycka till!