Har du inga semesterplaner för sommaren? Vad sägs om att snegla på vårt eget avlånga land och kanske åka på en helt fantastisk Sverigesemester? Många är de utländska turister som googlar på: ”things to do in Sweden”, men det kanske du som svensk också borde göra. Landet har nämligen mängder av sevärdheter att bjuda på.

Stor mångfald

Eftersom landet Sverige är så avlångt bjuder det också på en stor mångfald. I ett enda land finns nämligen ställen med helt olika klimat och natur. Det är med andra ord inte speciellt svårt att hitta things to do in Sweden under semestern. Vill du leva friluftsliv kan du söka dig längre upp i landet för att ge dig ut på vandring i de svenska fjällen. Naturen i fjällen under sommaren är helt fantastisk. Vill du istället hitta Italien i Sverige under semestern? Då är vackra Österlen med sitt varma klimat att rekommendera. För den som vill leva i en svensk sommaridyll rekommenderas att hyra en stuga i Dalarna, gärna under midsommar för att få ut maximal känsla. Sverige bjuder också på en hel del storstadspuls. Huvudstaden Stockholm har ett rikt nöjesutbud och är en härlig sommarstad. Vill du komma närmare kontinenten är Malmö en fantastisk stad att besöka.

Åk på roadtrip

Vill du uppleva så mycket som möjligt? Då rekommenderas att du tar en roadtrip genom landet och stannar till på flera olika platser. Här hittar du en lista på sevärda platser som Sverige har att erbjuda. Hoppas du får en riktigt trevlig semester i vårt avlånga land.