Under den pågående pandemin har vi alla blivit avrådda från att resa under semestern. Istället ska du hålla dig i Sverige och helst på avstånd från andra människor. För att ändå göra det bästa av sommaren och få ett miljöbyte samtidigt som du håller avstånd från andra kan du åka på bilsemester.

Bilsemester i Sverige

När du ska ge dig iväg på en bilsemester är det allra viktigaste att du har en bil att köra runt i. Det som passar allra bäst är en mini bil där du bara får plats med det mest nödvändiga så att du inte riskerar att packa för mycket. De bästa resorna är de där du inte tar med så mycket och är impulsiv och flexibel. Allt du behöver är lite kläder, ett tält, en sovsäck, ett liggunderlag, handduk, något sorts medicinkit, ett stormkök och lite personliga saker, sedan är du redo för en bilsemester i Sverige bland vacker natur och oförutsägbart väder. Även om vädret inte alltid är det bästa så har Sverige mycket att erbjuda. I dessa tider gäller det att göra det bästa av situationen och försöka ha ett öppet sinne så kommer du få en oförglömlig semester ändå.

Hit bör du åka

Sverige har många vackra och trolska skogar, nationalparker och naturreservat att besöka. Var du vill åka är upp till dig men oavsett var du åker kommer du mötas av storslagen natur, vackra städer eller trollbindande vattendrag och sjöar. Det finns många smultronställen alla borde besöka någon gång, till exempel Abisko nationalpark, Smögen, Höga kusten och Göta Kanal. Det är bra att lägga upp en någorlunda resplan så att du vet i vilken riktning du ska köra och på vissa platser kanske du behöver boka boende i förväg. Många säger dock att resan till något ofta är bättre än själva målet. Vi har många bra vägar som går genom landet som du borde överväga att köra på. Speciellt om de finns i området där du vill resa runt. Alla har olika uppfattning om vad som är vackert och värt att besöka, så du får själv söka efter vad som passar dig.