När man väl har bestämt sig för var man vill åka och när är det bara att börja söka efter ett ställe att bo på. Det finns många olika sorters boenden när man är på semester och här kommer två tips på hur man kan tänka när man ska välja boende:

Tips nummer ett är att kolla runt på många olika sajter och försöka tänka ut vad som är viktigt för dig. Man får då väga fördelar och nackdelar med vad man vill ha och hur viktigt det är för en. Ju fler, så att säga, krav man har på sitt boende desto svårare kommer det vara att hitta rätt, vilket i sin tur leder till att det troligtvis blir dyrare. Man bör fokusera på cirka en till tre kriterier man tycker är viktiga och sedan söka utefter det. Till exempel pool, läge och WiFi. Sådant som väldigt många hotell har, så att man bibehåller det stora utbudet medan man sållar bort sådant som man absolut inte kan tänka sig att semestra utan. Viktigt dock är att komma ihåg att det är gratis att mobilsurfa på sitt vanliga, svenska abonnemang inom EU, så WiFi kanske inte är jätteviktigt i de sammanhangen.

Tips nummer två är att tänka utanför boxen och inte bara rikta in sig på hotell. Det finns även många bra vandrarhem, semesterlägenheter och Air BnB-alternativ. På vandrarhem hittar man oftast ungdomar som är ute och reser på en begränsad budget och man kan lätt skaffa nya vänner då många vandrarhem framförallt erbjuder säng i sovsalar med delat badrum.

Tycker man att det är obehagligt eller i allmänhet bara något som inte intresserar en kan man istället kolla på semesterlägenheter. En semesterlägenhet är en lägenhet som hyrs ut av ett hotell utan att erbjuda daglig städning och måltider, i de flesta fall. Givetvis finns även lägenheter som erbjuder sådant. Men det innebär alltså att man hyr en möblerad lägenhet från ett hotell eller en större kedja och då har oftast hela lägenhetskomplexet enbart lägenheter för uthyrning till turister. Om man vill komma bort från andra turister kan man kolla på olika Air BnB, vilket då är lokalbor som hyr ut sina lägenheter under vissa perioder så att man kan få prova på att bo som de gör. Man får tillgång till deras hem medan de är någon annanstans. Det enda kravet är ofta att man måste städa när man lämnar och se till så att allt ser ut som när man kom.