Att resa har blivit allt vanligare i världen. Anledningarna bakom en resa kan vara hur många som helst, de flesta som reser gör det antingen som en del av sitt jobb eller som ett slags nöje.

Inom kategorin nöje kan anledningarna vara för att komma bort, för att upptäcka något nytt, för att utmana sig själv, för att man vill slappna av eller för att man vill ut på äventyr.

Däremot kan det vara svårt att få ihop det ekonomiskt då många resor kan vara väldigt dyra. Dessutom har många en viss standard de vill hålla sig till när de väljer flyg och hotell.

För att försöka få ner priserna samtidigt som man får sig en bra och trevlig resa finns några små knep man kan ta till.

Ju flexiblare man är desto lättare är det att få ner priserna på sin resa. Först och främst gäller det att vara flexibel med när man ska åka. Det finns, som med det mesta annat, hög- och lågsäsong även på flygresor. Vad är då hög- och lågsäsong kan man fråga sig, och när inträffar respektive? Högsäsong är när många människor reser samtidigt och lågsäsong är helt enkelt en tid då inte så många reser. Ett smart knep kan då vara att spara några dagar eller någon vecka på sommarsemestern och använda den under hösten eller våren för att komma iväg lite till ett bättre pris. Man bör dock försöka undvika att åka samtidigt som skolor har lov av något slag, till exempel påsklov eller höstlov då många familjer som har barn i skolåldern passar på att åka då.

På de flesta resesidor finns ofta erbjudanden och rabatter på resor till vissa platser. Om man då är flexibel med var man kan tänka sig att åka kan man spara mycket pengar genom att åka till ett ställe som just då är på erbjudande. Man kan självklart ha några krav på vad man vill ha ut av resan, till exempel om man vill ha sol och bad i Europa kan man kolla efter ställen som erbjuder det, men det behöver inte nödvändigtvis vara till ett ställe dit alla andra åker, då det självklart gör att det blir dyrare att åka dit. Istället för att välja Grekland eller Spanien kan man kolla på till exempel Montenegro eller Bulgarien. Det viktigaste här är att man är flexibel nog att våga vidga sina vyer och tänka i nya tankebanor. Om man bara vågar kan man också vinna på det i längden, rent ekonomiskt.

Alltså, om man är flexibel när det kommer till när man ska resa och var man ska resa kan man spara en hel del pengar. Det viktigaste är bara att våga. Att våga tänka på nya sätt och våga gå emot strömmen och åka till mindre populära resmål på lite annorlunda tider på året.